kokende mannen, tolk en wel/geen meeting?! - Reisverslag uit Wiesbaden, Duitsland van Francisca Verbarendse - WaarBenJij.nu kokende mannen, tolk en wel/geen meeting?! - Reisverslag uit Wiesbaden, Duitsland van Francisca Verbarendse - WaarBenJij.nu

kokende mannen, tolk en wel/geen meeting?!

Door: Francisca

Blijf op de hoogte en volg Francisca

24 Maart 2010 | Duitsland, Wiesbaden

Hallo!

Zondag 21 maart:
Weekend dus we konden weer lekker uitslapen. De rest van de dag hebben we niet zoveel gedaan.
We zouden rond 16:00/16:30uur bij Wesley en Maarten zijn, want we waren uitgenodigd om daar te komen eten. Dus wij rond 15:30 weggegaan. Zij wonen in Mainz en dat is heel dichtbij Wiesbaden waar wij wonen. Op google maps gekeken welke bussen bij hun huis komen en het bleek dat bus 92 er kwam vanaf het station in Mainz. Wat bleek nou… die bus reed alleen op uitgaanstijden! Heeeel handig :D Dus wij aan voorbijgangers gevraagd hoe we daar dan kwamen en zij gingen die kant op dus we konden hen volgen. We liepen door een heel mooi park met een grote speeltuin, kinderboerderij en een hotel. We wisten wel dat daar een park zat, maar dat het zo’n groot park was en zo mooi hadden we niet gezien en wisten we ook niet! Die mensen hebben ons daarna uitgelegd dat we die weg nog moesten volgen en dat we dan in het goede deel van Mainz kwamen waar wij moesten zijn. Aan die weg kwam ook nog een andere bus die we de laatste paar haltes hadden genomen, omdat we het toen niet meer verder wisten! Iets later dan gepland zijn we aangekomen bij hun huis :D
Na gezellig even bijgepraat te hebben, gingen de jongens koken! JAJA… je leest het toch echt goed ;)
Ze hadden Schnitzel gemaakt, gebakken aardappeltjes en groenten. Was erg lekker!! :D En we leven nog steeds, haha! Alleen die koekjes mogen jullie toch echt zelf houden :D..haha.
We hebben er op de terugweg ook nog vrij lang overgedaan, want de treinen reden net als in Nederland altijd: met vertraging :D

Maandag 22 maart:
Vanmorgen zijn eerst nog de laatste dingen aan de belangrijke presentatie van ’s middags gedaan en aan het eind van de ochtend had Ravi wel een opdracht voor me. Ik mag een heel dashboard gaan ontwikkelen! Als je dan op een button klikt krijg je bepaalde gegevens te zien en dan kan je ook nog kiezen om een bepaald deel van de gegevens te zien. Dit is wel heel veel werk, dus daar ben ik wel even mee bezig!

’s Middags kwam er eerst een andere collega van de afdeling Pricing voor Ravi. Zij zaten even te praten en hij ging weer weg.
Vijf minuten later kwam hij weer terug, dus Ravi vroeg: ‘Waar heb je mij nu weer voor nodig?’ Dus hij: ‘Nee ik heb even je intern nodig!’
Hij had een mailtje van iemand gehad, maar dat was in het Afrikaans. En dat snapte hij als Duitser zijnde niet.. Nu zullen jullie wel denken:”Hoe kan het nou dat zij wel Afrikaans kan?” Nou dit Afrikaans leek heel erg op Nederlands! Het zag eruit als heel slecht Nederlands en dan nog een beetje vreemd. Sommige dingen waren even ontcijferen, maar het lukte wel. Dus toen kon ik het naar het Engels vertalen voor hem! Hahaha.. (A)

Dinsdag 23 maart – Veel gewerkt aan mijn bestand in Access. Aniet heeft daarbij gezellig geholpen en samen zijn we heel ver gekomen. Verder was er ’s middags weer een wekelijkse meeting met de afdeling. We waren niet met z’n allen. Er was ook niet zoveel te bepreken. Voornamelijk de vakanties kwamen aan de orde. Ook het punt dat Ravi binnenkort weer vader wordt kwam aan de orde. Hij krijgt een tweeling, 2 jongens nog wel en hij heeft al een zoontje. Haha! Wel leuk! :D Ravi is er dan eventjes niet en de baas van de afdeling begon al dat ik dan mooi wel AL zijn taken kan doen. Zo ook de RTB-presentatie, deze presentatie was afgelopen maandag ook en dit is een zeer belangrijke presentatie. Deze presentatie is het presenteren van de cijfers die de gang van zaken in het bedrijf laten zien, financieel gezien natuurlijk. Dus ze waren me weer lekker aan het pesten :P, haha! Gelukkig kan ik er tegen, haha!

’s Avonds gingen we op tijd ons bed in, aangezien ik (en Aniet dus ook ;) ) de volgende ochtend weer een meeting zouden hebben. Die meeting is elke keer om de 2 weken, maar wij dachten dat Ravi die meeting had gecancelled. Maar hij bleef volhouden van niet die dag!
We hadden net de wekker gezet om 5:45uur en lagen ook net in bed dat mijn telefoon ging (22:10uur). Ik dacht nog: “Wie moet mij nou bellen?” Het was Ravi! Hij vertelde even dat er de volgende ochtend helemaal geen meeting was!! Hij kwam pas net van kantoor met Roy, ze hadden nog heel lang aan een bestand voor Roy gewerkt! :O Dus toen hebben we de wekker maar even een uurtje later gezet :D !

Woensdag 24 maart – De hele dag heeeel hard gewerkt aan het Access-bestand (file :D) met Aniet! We hebben het tot waar Ravi had gezegd nu helemaal af. Morgen moeten we nog meer dingen ermee gaan doen.
’s Middags ging Ravi ineens zijn bureau omhoog doen. Ik wist wel dat dat met zijn bureau kon, maar niet zo hoog! (zie foto’s op mijn site!) Het was echt heel grappig om te zien. Net alsof er gezag over mij werd uitgevoerd! Hahaha!

Tot snelll!

Liefs en een dikke kus uit Duitsland!

Site met foto's:

• 24 Maart 2010 - 20:04

Ger:

Handig he van die kokende mannen in de buurt.
    Als je straks bedrijfseconomie toch eigenlijk niet zo leuk vind kun je altijd nog tolk worden toch? Altiid handig.
    Het is ook maar goed dat je goed tegen pesten kan anders zou je het daar erg moeilijk hebben haha.
    Tot snel weer en een dikke knuffel uit Holland.
    xx mama

• 25 Maart 2010 - 05:27

Sjon Bruinen:

Frannie!
    Volgende keer als je iets afrikaans krijg dan moet je het gewoon naar mij sturen aangezien ik al helemaal ben ingeburgerd hierzo ;)
    Blijkbaar luisterde jij niet dus deed hij zijn bureau omhoog. Misschien luister je dan eens een keer, haha.

Groeten van Sjon
    en nog veel plezier (maar dat komt wel goed zo te lezen)

• 25 Maart 2010 - 08:29

Leuk verslag weer! Ik ben benieuwd wat Ravi vandaag weer voor ons in petto heeft! :D (lees: gekke bureaus, verhalen & opdrachten). Dan moet hij wel eerst even op komen dagen! Hij was vast weer tot laat aan het werk gisteren!

Liefs!

• 25 Maart 2010 - 13:47

Hans Anders:

Leuk verslag weer:D

waiting for the next one$:

• 25 Maart 2010 - 19:31

Marjan:

Oeps, verkeerd getypt! De paps en mams van Anita!

• 25 Maart 2010 - 19:44

Marjan:

Nou Fran, wat heb jij een grappige baas! Jullie moeten ook nog maar een leuke grap voor hem verzinnen!:)

• 25 Maart 2010 - 19:52

Henriette:

Handig die mannen die kunnen koken, maar nu zijn jullie ook een keer aande beurt om te koken toch? Ik ben toch blij dat mijn nuro gewoon staat.

• 25 Maart 2010 - 20:52

Sjakie Vd Hoek:

Dat is nog eens goed geregeld. Mannen die voor jullie koken!
    Als jullie ze nou ook nog het huishouden leren doen en ook nog strijken dan heb je de ideale man, toch?
    Als je straks terug bent dan weet je nog meer van Acces dan dat ik doe. Gaaf hoor, dan mag jij me helpen.
    Ik kijk weer uit naar het volgende verslag. Geweldig.

• 27 Maart 2010 - 10:47

Jennifer:

hoi hoi

Zo te lezen heb je het erg gezellig en leer je ook nog het een en ander. Geniet er maar van voordat je het weet ben je alweer terug.(Hihihihi) nog maar 91 dagen)

Groetjes Jennifer en de rest.

• 27 Maart 2010 - 19:33

Ger:

Het is wat he al die boodschappen en dat je dan nog wel met de bus terug moet.
    Is dat roze lingerie niets voor jullie, wel flitsend
    xxxx

• 28 Maart 2010 - 19:26

Wil Jansen:

Hallo Francisca,

Vanmiddag sprak ik je moeder en zij gaf mij jouw site. Leuk zeg dat je elke keer een verslag er op zet. Kan iedereen een beetje zien hoe het met je gaat. Volgens mij heb je het op je werk erg naar je zin. Wel fijn dat je een goede begeleiding krijgt. Je hoort wel eens anders en dan duurt zo'n stageperiode wel erg lang. Gezellig dat de familie van Aniet en je moeder en Stephan zijn geweest. Ik hoop dat je verder nog een leuke tijd hebt en veel leert.
    Groetjes, Wil (en ook van Hsns)