WK & einde avontuur!
Door: Francisca
Blijf op de hoogte en volg Francisca
22 Juni 2010 | Nederland, Delft
Het WK is begonnen en dus groot feest bij GM! Aangezien we met vele nationaliteiten werken, is iedereen voor een ander land en is de competitie groot..
Maandagochtend kwamen we aan in onze kamer en toen was het bij ons bureau helemaal ORANJE! :D Wat een mooie kleur is het toch.. Onze collega die in de kamer tegenover ons zit, is namelijk ook een echte Nederlander en vond het wel even mooi om die Duitsers te gaan pesten! Hij had bij ons een slinger opgehangen en sjaals neergelegd en bij hemzelf ook. Geweldig!
De Duitsers speelden hun eerste wedstrijd tegen Australië. Alle Duitsers op kantoor waren ook zeer zelfverzekerd dat zij wel gingen winnen.. (Helaas) gebeurde dat ook! 4-0 .. En dat hebben we geweten ook. Ze hebben het gevierd tot laat in de avond.. het leek wel alsof we even wat weken hadden gemist en dat dit de finale was! Dus ja, wat maak je als Nederlander dan voor reactie: ‘Dit is het enige wat ze winnen, dus dat moeten ze vieren ook!’ :D
Gelukkig won Nederland ook en konden we dat wel even laten weten dat ook de Nederlanders kunnen winnen! :D Hoppaaaa!
Woensdag speelde het volgende land: Spanje! Carlos was er helemaaaal van overtuigd dat het minimaal 3-0 zou worden. Na Carlos meerdere keren te hebben gewaarschuwd dat Zwitser land op het vorige toernooi geen doelpunt geïncasseerd hadden, alleen zelf ook niet konden scoren.. was hij er nog steeds van overtuigd dat Spanje zou gaan winnen. Het tegenovergestelde gebeurde! Spanje VERLOOR! Er zou er de volgende dag 1 heeeel stil zijn.. hahaha.. de volgende dag kreeg hij alle zakdoekjes en iedereen kwam even aan Carlos vragen wat er gebeurd was. Te grappig!
Donderdag was onze enalaatste dag bij General Motors. Aangezien op vrijdag Duitsland zijn tweede wedstrijd moet spelen, was iedereen van plan voetbal te gaan kijken en hebben we donderdag getrakteerd. Dat viel in goede aarde! ’s Avonds was ons officiële afscheid. We zijn met de hele afdeling & Wesley & Roy naar een tent in Flörsheim geweest en hebben daar wat gegeten en gedronken. Was heeel gezellig en we kregen nog cadeau omdat we weggaan.
Vrijdag was de echte laatste dag! ’s Ochtends eerst even onze pasjes ingeleverd en daarna was het tijd om voetbal te gaan kijken met de hele afdeling. We gingen met z’n allen in een café de wedstrijd van Duitsland tegen Servië! De Duitsers waren er natuurlijk ook van overtuigd dat Duitsland zou gaan winnen. Wij wilden het liefst zien dat Duitsland juist zou gaan verliezen! Nou ik kan je zeggen: Ik heb in 1,5 uur tijd nog nooit zoooo vaak het woord ‘Scheisse’ gehoord! Alleen in een café vol met Duitsers kan je moeilijk keihard gaan lachen ;) ..
Zaterdag rond kwart voor 12 kwamen mams en de ouders van Aniet aan. We hebben eerst even alle spullen ingeladen en toen zijn we naar Ravi en Roy gegaan om gedag te zeggen. We hadden voor hen beide een mandje met Hollandse producten als bedankje. Ze vonden het erg leuk! Bij Roy hebben we nog even de eerste helft van Nederland gezien, want dat konden we niet missen natuurlijk :P !
Na de tweede helft thuis te hebben gekeken was het tijd om richting Nederland te gaan! Zaterdagavond rond 9 uur was ik weer in het koude Delft!! Brrrrr..
Einde avontuur in DUITSLAND!
Iedereen bedankt voor de leuke reacties en kaarten!!! :D
Liefs uit Nederland dit keer!
22 Juni 2010 - 20:26
Jack:
Tja, en dan ben je zomaar weer terug in het (koude?) kikkerlandje.
Een hele ervaring en leuke herinneringen rijker.
Nou ik ben in ieder geval heel blij dat je weer thuis bent hoor.
Nu lekker even uitrusten, misschien een beetje werken en dan op naar het laatste jaar.
Heel erg bedankt voor je schitterende verhalen. Het was echt geweldig om ze te lezen.
Dikke knuffel and welcome back (zoals ze bij GM ook wel eens zeggen).
Nonkel Jack -
22 Juni 2010 - 20:27
Jack:
Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk een keer de eerste die reageerd, hahaha! -
22 Juni 2010 - 20:27
Ger:
Zo weer gezellig thuis, alles uitgepakt en opgeruimd. Je kan in ieder geval terug kijken op 5 hele, leuke, gezellige en ook heel erg leerzame maanden.
Alleen jammer dat we je verhaaltjes moeten missen, maar ja ze bent nu weer gezellig thuis.
Heerlijk xxxx mama -
22 Juni 2010 - 20:42
Henriette:
Eindelijk thuis na 5 maanden in het heerlijk Duitsland te hebben gezeten. Het is toch wat he ben je thuis en toch zo'n mooie lang verhaal. Heerlijk dat je thuis bent, maar wel jammer dat we geen verhalen meer van je krijgen.
Groetjes en dikke knuffel Henriette -
22 Juni 2010 - 21:09
Anita:
Je bent helemaal vergeten te vertellen over het uit eten gaan, de spullen die we gehad hebben & het trakteren!